Nytryck av böcker

Under 20 års tid skrev författaren, fotografen och föreläsaren Tommy Nilsson böcker om livet och människorna i Ronneby kommun förr och nu.

Intresset för Tommys "Ronnebyböcker" har varit väldigt stort. Samtliga böcker har sålts slut på kort tid, vilket gjort att många som velat köpa böckerna blivit utan. Detta har lett till att böckerna blivit eftertraktade samlarobjekt och betalats därefter.

Nu får alla som av någon anledning inte hann köpa böckerna från år 2001 fram till 2016 chansen att göra detta, då sju av "Ronnebyböckerna" nu åter finns att köpa från den 25 oktober 2019.

Vad du hittar böckerna – som alla kostar 350:- styck – kan du läsa om här nedan. Förutom återförsäljare, kommer Tommy Nilsson att också sälja böcker själv på marknader och affärer, framför allt på Maxi och Willys i Ronneby. Du kan även beställa böckerna via e-post.

Återförsäljare av boken är följande:

Vad handlar böckerna om?

De sju "Ronnebyböckerna" från åren 2001-2016, spänner över både dåtid och nutid i hela Ronneby kommun, inte bara centrala Ronneby. Böckerna är rikligt illustrerade med både bilder i färg och svartvitt, men berättar också i text mycket om det som funnits, men i många fall inte finns längre.

Du får läsa om både affärer, företag och industrier, även om föreningsliv, sport och nöjesliv. Men även om enskilda människors liv i form av längre porträtt i egna kapitel.

Alla som läser böckerna, kommer att känna igen någon eller något. Men ingen kommer garanterat att ha kunskap om precis allt som finns att ta del av i de sju böckerna, som tillsammans rymmer bilder på mer än 12 000 människor.